BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

DIARI SIVIK AHFOK

Monday, January 31

hari hari

2,3 ari ni aku rasa sngat bhgia .. terlalu bhgia sngat sangat .

hope kbhgian ni akan kekal la . bkn hanya smantara dlm hidup aku 
aku dah mula mngukir snyuman walaupun kdang2 rasa hati yg sakit 
tu still ada g. bkn mudah nk pdam rasa skit tu . 
hati yg dah hncur bkn snang nk gam balik an ..:) 
tapi besa la dlm gah rasa bhgia 
x selesa pun msih ada .. 
kdang dya ada kdang dya x da ..
kdang2 aku pikir dya cuma buat2 sayang aku ..
dya cuma buat aku ni mcm laki smpanan dya ..
mbe aku pna kata kalo dulu pnah jadi laki smpanan .
smpi bila2 kau ttap akan jadi laki smpanan ahfok ..
tapi x leh ke ksi aku ksempatan tok perbetul an ksalahan aku yg dulu .?
aku pun nk rasa bhgia mcm owg lain yg dok bercinta .
3/2 ni . kputusan ksihatan aku kua ..
aku jadi takot nk tgk kputusan yg akan kua nnti .
hope skit pala yg aku dok alami slama ni hanya skit pala biasa ja .



Monday, January 24

harus bagai mana lagi

 baru2 nie aku cakap fon gan dya .. terubat la ckit rindu kt dya juga
dya pngil aku B .! hiihih .  dya ckp dya rindu aku .
(.aku pun rindu kau gak la .)
masa jumpa aku kt langkawi aritu dya mcm nak lari peluk aku .haha
[kenapa x lari peluk ja , sbb bf ada dpn mata erk .] hiih
aku x mau hanyut lagi dengan kata2 dya nnti aku yg merana an ..
salah aku tetap slah aku .maaf kan lah aku x bisa hidup tampa kau ..
sampi mata aku pejam hanya kau yg terbayang n dalam hati ni .
dulu aku mmng slah, terlalu slah mngabai an kau .
tetapi aku dah sedar sgala perit yg kau lalui smpi kau terluka ..
maaf kan lah aku x bisa hidup tampa kau ..
tlong la jgn dekat atau dtang pada aku lagi ..
aku mkin terseksa kot ..
aku dah cube cari untuk bersama pnganti diri kau ..
tapi hati aku still masih syang pada kau .??
kenapa smua ni jadi kt aku .?
maaf kan la aku yang x pernah bisa nk melupa kan dya ..
teryata aku terlalu cinta an sayang kt dya ..

Friday, January 21

rindu .

hye ..bosan betol la skang ni .. xleh nak mcj manja2 ckp fon gan awex ..
syes jelous bila tgk mbe2 smua kua gan awex , 
mcm hari ni la smua pakat kua gan aweks msing2..
serius aku rindu dya sgt2..rindu nk peluk dya , nk cium dya .. 
slimut gan perfium mnjadi pngubat rindu aku kt dya ..
rasa nya dya rindu aku x .?? 
ishh .. pki bkn2 plak .. msti x la .!!  sbb skng an dya dh ada bf .hihi
ewan ..ewan .. kau ni angau dah ..haha .. opss.. lupa lak .. 
mkcik aku ada plawa aku dduk gan dya kt labuan .
tapi skng ni aku cmfius sma ada nk pergi atau x .?
kdng2 klo pergi pun ada baik juga sdikit sbayak aku bleh lupa an dya .. 
sbb serius aku ckp skng ni aku still x boleh lupa an dya .. 
aku pun x tau knapa pyah sgt nk lupa .
tiap mcm aku dgr lagu yg pena dya ksi kt aku dlu ..
rossa .HATI YG KAU SAKITI , serius .. lagu tu mmng mkan dlam la .
terusik jiwa ni . mgkin slama kami kwn ni aku slalu bagi dya skit hati .
mmng ptt pun la dya tngai aku .
 urmm .. klo la msa tu leh ptah balik .
serius aku jnji xkan bagi kau skit hati ,
sbb aku xmau khilngan kau mcm mna skng ni .
kau kan still ada dlm hati aku smpi bila2, 
bia 10 thn nnti pun . tak kn ada cpa yg leh gnti kau
kt dlm hati aku , sjarah kau gan aku ttp akn slalu terpahat ..
wlaupun maut yg dtg aku akan still tgu kau smpi bila bila ..

Monday, January 17

:)

aku baru ja balik tenang an jiwa kt pulau .. hiih .. lama dah x rasa happy mcm nie .
percutian aku ke lngkawi mmng sgt seronk la .. aku mula kembali ke prangai lama aku .
mabuk, drugs . clubbing . hihi ..masa percutian aku kt cna aku bleh terserempak gan ex aku ..
dya gan bf n kwn2 dya .. gile msa tu dlm hati ni tuhan ja tau.. tpi uat rilex sudah ..
xmau tnjuk sgt perasaan msa tu ..cool sdah .uk .. 
sejak aku single nie ramai gak la pmpuan yg aku knai.. hihih , dari yg muda smpi yg berusia
aku snng berkawn gan downg . kwn ja k x mau ade komitmen gan cpa2 dh . ckup serik 
luka kt dlm nie still berdarah ..hihih ... tpi dlm dok rmai ni.. aku selesa gan cowng dua la.
masa aku p lngkawi baru2 ni aku jadi rpat kt sorang pmpuan ni . dya 7 thn lbih tua dari aku .
berstatus janda . tpi aku x ksah sbb aku slesa berkwan gan dya . cra dya x mcm pmpuan2 yg
aku pna knal sbelum nie. mgkin sbb dya byk pngalam an .hiih .. jgn ingt aku ada hbngan gan dya .
kita owg just fren ja .! sbb xmau ada komitmen gan hubungan .. hhihhi ..



Wednesday, January 12

kisah ku

Still dgn masalah la ..
Tapi kali ni aku bermasalah dgn pencuri hati ..
mungkin aku ni x pandai nak jaga dya .
yea la pompuan mna bleh tahan kalo bf dorang still ingat kt ex dya .
tapi aku dah cuba lupa ex aku, 
tapi x mudah aku nk pdam an cinta aku pada dya
aku tau lily byak bersabar gan aku . dya tau aku still syg an ex aku
Dya still leh bagi aku masa , msti pun hakikat nya dya yg kecewa .
 aku ni lelaki yg bodoh an .??
x tau nk hargai orang yg ada gan aku .
knapa nk ingat orang yg dah xda gan aku lagi .


tuhan kau tolong la hamba mu ini .
kau hapus kan la dya dari ingatan hamba mu ini
walaupun sbagai bayang bayang ..
kau beri kan la hamba mu ini pertunjuk







Monday, January 10

FIRST DATE

ha ... amik hari nie aku bwak dya kua naik moto .. lwak gile bila tgk dya naik moto . biasa larh owg yg dok slalu kua naik keta tiba2 terpaksa naik moto gan aku .. mula2 tu aku agak segan la nk ajak dya kua sbb aku ni takat naik moto ja, mesti dya malu nya sbb dya slalu kua naik keta an .. nie kawan ja gan aku kua naik moto la .
sbb tu ja yg aku ada .. dah la first date .. :)
bwak plak dya kt tmpat lekeh ja .. owang ptt nya bila first date bwak p tmpat yg romantik romantik .. tpi aku x bawak p lepak kopitiam ja . hahhahah .. syes tadi aku jdi malu2 alah ..meow. meow .. aku suka pndang dya diam2 tadi .. nmpak comei ja .. like hello kitty la ..<3 .. kami lapak x lama la takat sejam lebih ja ..
lpas tu aku anta dya balik , hihii ..dya peluk aku la masa atas moto ..suka suka .. dya buat aku tersenyum .
alorh ...dh smpi uma dya la .. xpuas kena peluk gan dya g .hihihi ... tapi part yg pling uat aku tersenyum mc owg gile bila dya kiss pp aku .. masa tu ...eee... malu larh .... tapi suka <3 hihihih .. syes kau mmng PENCURI HATI NO 1 sayang .!!

diari 3

morning .. mcm besa la aku still x boleh nk tdo . bkan apa blakang uma aku nie slalu sgt depa nie uat party ..
sbuh ja start la depa dok main gendang depa .. hik hik hik .. hari mcm besa aku still tgk page dya kt fb ..
walaupun dya private aku dari tengok wall dya la .. still x leh lupa sial .. walaupun skarang nie aku ade PENCURI HATI ..
tapi aku x boleh nk lupa an dya gan mudah . dekat 3 thn kot mcm2 dh lalui bersama ..dari hujung rmbut sampi hujung kaki tau habis .. bila aku tngk ja brang yg pena dya kasi aku . aku msti slalu ingt dya .. bila aku tido kt toto yg dya kasi .. aku rasa mcm dya peluk aku mcm selalu dya buat bila aku nk tido msti dya yg kena peluk aku .!! bila bukak wallet plak nmpak pic dya .. ish  .. aku rasa bersalah sgt2 pda awex aku yg skarang nie , ya tuhan knapa kau bia an aku mcm nie .??

PENCURI HATI , aku bersalah pada kau .. aku still x leh lupa pada dya walaupun mcm cara yg aku dh lakukan ..
ingatan pada dya terlalu kuat , MAAF KAN AKU , aku sayang kau tapi sayang aku pada dya terlalu dalam ..
PENCURI HATI  tlong la aku lupa kan dya .. semai kan lah syang kau pada aku , agar aku boleh lupa an kenangan aku dgn dya .
agar aku bleh semai an kasih dan sayang aku pada kau , MAAF KAN LAH AKU , sbb aku luka an hati kau PENCURI HATI ..



Sunday, January 9

jiwa kacau sgt

kenapa aku msih ingt kt dya ha .??pdahal dya bukan penah nk ingat aku .!! arrrhhh ..... tekanan mcm nie ..
lama2 bole jadi gile kot .!! aku jadi susah nak tido .!! aku nie mcm dok bohong diri aku sndiri .. buat buat happy padahal bkn happy pun .!! klo kwng nk tau pgi2 tadi aku dh sangak kt hospital .. harap leh dpat ubat tidor dari doctor la.. alah2 urrrmmmm .. ubat selsema la dya ksi aku ..hahahaah ... selsema pun selsema la .. jnji leh uat mngantok .!! dlm dok jlan nk p maik ubat tu .. tibe2 aku nmpak tulisan tabung uji darah .!! hahahah .. gan slamber aku aku p cna kta saya nk derma darah la .!! gile ... aku nk derma darah an .. .!! tapi sonok wei .. klo kowng x cya kowng try la .!! hahahhahaha ..........  aku uat spaya diri aku jdi busz agar aku x pki psai dya sgt la.
tapi tadi dya call aku .!! msa aku tgk no dya aku jdi mcm x keruan .. air mata jdi mcm nk mngalir ..duhh .. pyah nie jap g klo mbe aku nmpak mau dpa bahan aku .!! cool ewan cool .tu yg aku dok pki dlm hati aku .!!
 aku ckp gan mbe ..wei ina call aku doe .. tpi aku mlas nk angkt .!! asal dya dok ggu aku ha .!!
 yg mbe aku nk plak .. kau ckp la .. dari mcm nie kau x keruan .. ehhh .. tau2 ja aku x kruan an kau nie .!!
 aku angkt call dya lpas tu .. bila aku dgr ja sora dya .. gan pantas kilat air mata jtuh mcm air terjun la sial .
psaipa aku nk mnangis psai btina nie .??? arrrhhhhh ......... kita owag smbang lama gak la .. tpi aku mmng hentam dya puas2 la .. aku tau dya skit hati .. kata2 aku tu buat dya mnngis .!! aku bkn sngaja nk buat kau mnngis syg .!! kalo kau nk tau hati aku tiap2 mlm mnngis .. aku pna pkir mcm nk amik pisau lpas tu tores tngan aku .!! bia mati snang .. xpyh dok pki psai dya lagi .!! arrrhh .... serius jiwa aku kcau skang nie .!!!

01/01/11 .. hari nie aku tgk smua owg clbrate gan psangan msing2... smpi aku naik jles la an .!!
6.30 pm .. msa nie aku terpkir kt mna la awex aku .! aku try la find an tgk dya kt mna masa tu .!!
bila mcj yg msuk aku jdi skit hati bila tgk location N&R GURUN  yg naik .!! dlm hati aku pki ..
dyg nie p pneng ke .? aku mcj la kt dya .. tpi x rply .. aku jdi heran ,, aku try call plak .!! x angkt ..
hati aku msa tu mmng pnas gile la .. aku ajk clbrate gan aku dya xmau .!! tpi dok kua gan clbrate gan cpa pun aku x tau la an .!!
aku jdi mlas nk pki aku uat bodow tpi hkikat nya katu aku dok pnas .!! aku try la skali lagi kali nie ..!! 
apa yg aku dpt kli nie lagi mnyakit an hati aku .!!SUNRISE TOWER,PRSIARAN GURNEY,PNENG msa tu pkoy 5;59 .!!
rasa nk nngis tu ada msa tu .!! bodoh an laki nngis sbb pmpuan .!! aku try call tri dya xmau angkt lpas tu off hp ..
hati aku mula pki yg bkn2 .. dya kua gan jntan ke .?? asal x nk angkt call aku .!! aku blur .!!
aku diam an diri brapa hari harapan aku ,, nnti dya mcj aku la .!! tpi jgkaan aku slah .. !!!

03/01/11 , dya anta mcj kt aku ... mcj yg anta lagi skit hati aku .. KITA DH XDA APA AN ?? tu mcj yg dya anta kt aku .!!
ya tuhan  msa tu syes aku kata air mata aku mngalir kot ..mcm nk gile aku jdi .!! apa slah aku .?? asal kau nk tngal aku .??
tu yg bermain dlm otak aku .!! aku dgn ego pun kta kt dya .UK AKU LEPAS AN KAU . TU YG KAU NK AN .!!
tpi hkikat nya aku xleh lupa an dya .!! tiap2 mlm aku dok ingt dya ,aku  cuba kwn gan smua owg tpi still ingt dya ..
knapa aku nk ingt owg yg x ingt kau ha .??? knapa thn nk hukum aku mcm nie .!! bila aku 0n9 aku xpnah klo x tgk page dya . mcm bnda wjib bgi aku .!!


05/01/11 , bfday aku .. rmai gak la yg wish msa tu happy gile .. dak uma lak mndi ana aku gan tlut busuk sma air stoking ..
msa ni aku xingt pun x kt dya .!! dlm2 rmai yg anta mcj wish bfday aku ..ter selit nma ina .!! 0oo .gods dya mcj aku kot .!!!
ucap HAPPY BFDAY .. SOEY MSA BFDAY KAU KITA DH BREAK .!! TPI AKU AKN KASI ADIAH KT KAU GAK .
Tu mcj yg dya anta kt aku .. dya call aku plak lpas tu .. msa tu .. tuhan ja tau btapa happy nya aku .!! 


09/01/11.  aku kua g mtk kje .!! lpas tu aku g la psar mlm .. dlm dok sbuk bli mkanan .!! tiba2 ada no yg x knal call aku ..
aku angkt la .. tau x apa owg call aku tu ckp KAU CPA .??? AKU TANYA BLIK KAU CPA .. DYA CKP AKU BF INA AKU TANYA INA MNA .. INA MONTENA ..msa tu aku rasa skit hati sgt mngigil tbuh aku nie .. dya dh ada bf .?? LPAS TU DAK TU LEH KATA KAU APA HBNGAN GAN INA . AKU CKP KWN .. SIAP SOUND AKU JGN GGU DYA PDAHAL AWEX DYA YG MCJ AKU ..
Spatut nya aku yg ptt sound dya psai dya aku break gan ina .. cpa yg rmpas hak cpa .??? hati aku mmg pnas gile msa tu ..
aku xleh nk tido ..dok pki hati yg skit nie ,, mcm besa la ..aku akn kua f on9 kt ysmen .. aku on9 mcm besa tibe2 mata aku ternmpak pix yg kwan dya teg kt dya .!! awww... SWEET GILE  .. rupa nya slama dya cpel gan aku dya dh curang .!!
syes aku jdi bnci kt dya sgt2 ...aku jdi dmdam .!! aku bnci smua ada . ptt la xmau clbrate new year gan aku ..
rupa nya kua gan bf baru .!! aku ingt g mcc dya anta kt aku . KAY AKU MTK MAAF SBB BNDA NIE AKU X BAGI TAU KAU .TPI DLM HATI AKU XPNAH WJUD OWG LAIN TAW X .!! KAW INGT AKU NEY JNIS PMPUAN YG DOK TKAQ2 CPEL ..WEI .. XDA CPA LEH GANTI TMPAT KAU LA SETAN .!! tpi hakikat nya kau mmng btina yg suka tuka cpel an .!! syazalina bt ahmad suhaimi .!!